Filtrování, filtrování, fitrování

Úpravy PrestaShopu - bugy, vylepšení,..

Filtrování, filtrování, fitrování

Příspěvekod lukes7 » ned 15. úno 2009 0:25:32

Zdravím všechny nadšence úžasného PrestaShopu!

Chtěl bych zde rozvinout diskusi o možnostech filtrování v kategoriích presta shopu. V prestu jsem úplným nováčkem, ale dosud jsem si nevšimnul, že by se dalo v tomto jinak úžasném shopu nějak pokročile filtrovat zboží.

Filtrováním mám na mysli selekci podle různách kritérií v návaznosti na právě zobrazenou sekci(kategorii) obchodu. Například když bych chtěl prodávat šperky. Zákazník najede na značku "superšperky" a bude chtít dále zobrazit jen zlaté, a ne stříbrné, a ne platinové výrobky, ale stále jen od této značky. Bude to žena, bude tedy chtít dále ještě výběr omezit jen na zlaté, "superšperky", pro ženy. Určitě všichni víte co mám na mysli. Prostě nějaký rolátka, zatrhávací pole apod., co by selektovali výrobky podle různých kritérií.

Existuje v prestoshopu nějaká podobný modul, který by takto pokročilé filtrování umožňoval? Zatím jsem si všimnul v již hotových prestech filtrace, která třídí jen podle abecedy, cen a skladu. Věřím, že by se to dalo podstatně rozšířit.

Máte s tím už někdo nějakou zkušenost? Řešil jste to už někdo? Co si o tom myslíte?

Myslím, že diskuze na toto téma by mohla obohatit nás všechny, kdo to s prestashopem myslíme vážně. Proto ocením jakékoliv reakce, připomínky, podněty, poznámky, kritiku atd.atd.

Jestli to presta neumí, tak se to naprogramuje! Čím víc o tom budeme vědět, tím lepší výsledek to bude mít. Proto spojme síly přátelé!! ;)

Pokud jsem úplně mimo a něco takové je v prestu běžně dostupné, tak se předem omlouvám...
lukes7

Re: Filtrování, filtrování, fitrování

Příspěvekod newpresto » stř 04. bře 2009 10:48:05

Řešením v kategoriích by to nešlo?Viditelná kategorie v FO bude Šperky,po kliku se rozbalí na několik podkategorií na Zlaté,Stříbrné,Platinové a kdo ví jaké ještě.Při zadávání zboží pak jen budeš přiřazovat do Šperků a pak do příslušné podkategorie.Šlo by i po rozkliku třeba podkategorie Stříbrné na další podkategorie třeba s přívěskem,se zlatem apod
newpresto

Příspěvekod Ericeqh » čtv 05. bře 2009 22:40:00

Robis eshop so sperkami alebo to bol iba priklad <
ja to riesim tak, ze kategoria Pan / dama je koncova polozka v menu, pri tom-ktorom tovare..
Ericeqh

Příspěvekod Hanz_knife » sob 25. črc 2009 16:20:42

newpresto píše:Řešením v kategoriích by to nešlo?Viditelná kategorie v FO bude Šperky,po kliku se rozbalí na několik podkategorií na Zlaté,Stříbrné,Platinové a kdo ví jaké ještě.Při zadávání zboží pak jen budeš přiřazovat do Šperků a pak do příslušné podkategorie.Šlo by i po rozkliku třeba podkategorie Stříbrné na další podkategorie třeba s přívěskem,se zlatem apod

řeknu to na plnou hubu tak sry:
toto je podle mě provizorní řešení na hovno
Hanz_knife

Příspěvekod Hanz_knife » sob 25. črc 2009 16:23:18

Souhlasím, che to aby někdo udělal třeba modul filtr podle výrobců, tzn. nějaké checkboxy (zaškrtávací políčka) y člověk by si odškrtl čí(jákého výrobce) výrobky chce zobrazit.
Další variantou je další rozevírací nabídka s výpisem výrobců.
Hanz_knife

Zpět na Úpravy PrestaShopu