Nejde spustit instalace?

Problémy s instalací a spuštěním PrestaShopu.

Nejde spustit instalace?

Příspěvekod petraoz » sob 15. kvě 2010 22:17:17

Ahoj,
může mi někdo prosím poradit?
S vysokým sebevědomím jsem se pustila do tvoření eshopu sama, ovšem sebevědomí mi kleslo velmi rychle na bod mrazu.
Nedostanu se vůbec ani k tomu, abych instalaci spustila.

Hosting mám na kapusta.cz - vše splňuje.
Zip, který jsem stáhla jsem u sebe rozbalila a hodila přes ftp do složky www na server

Po zadání adresy http://www.domena.cz/install/do řádku mi vyskočí:

Warning: include(/home/www/....cz/www/install/classes/LanguagesManager.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/www/....cz/www/install/index.php on line 31

Warning: include() [function.include]: Failed opening '/home/www/....cz/www/install/classes/LanguagesManager.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /home/www/.....cz/www/install/index.php on line 31

Fatal error: Class 'LanguageManager' not found in /home/www/....cz/www/install/index.php on line 32

Z hlášky je mi zřejmé, že nemůže najít soubor. Soubor jsem v té cestě, na které to píše hláška našla jak na talíři. Tudíž mě napadlo, že k tomu souboru nejsou práva a tak jsem pro jistotu všude nastavila právo zápisu... v total comanderu.. fce chmod 777

No a stejně to vyskakuje nadále....

Já prosím nevím, jak dál.

:(

Petra
petraoz

Re: Nejde spustit instalace?

Příspěvekod VldýŠek » ned 16. kvě 2010 22:27:09

Petro, nechápu, ale udělal bych asi toto:
1) stáhnul nejnovější verzi
2) smazal původní verzi
3) nahrál novou verzi PrestaShop (1.3.0.9) do kořenové složky - tedy nějaké /www/názevshopu

Předpokládám, že máte již připravenou databázi a nastaveny práva přístupu na 775 či 777 ;-)

Jinak nepíšete jakou verzi PS instalujete, ani jaký hosting máte (Malina apod.).
Dle hlášky to vypadá na zmatení cest v celém systému, takže si ještě zkontrolujte nastavení DNS a FTP služeb u hostingu.
VldýŠek

Příspěvekod petraoz » úte 18. kvě 2010 13:05:26

Tak jsem všechno udělala a s očekáváním jsem pustila www.--.cz/install
a změna:

Warning: include_once(/home/www/--.cz/www/install/classes/ToolsInstall.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/www/--.cz/www/install/index.php on line 18

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/home/www/--.cz/www/install/classes/ToolsInstall.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /home/www/--.cz/www/install/index.php on line 18

Fatal error: Class 'ToolsInstall' not found in /home/www/--.cz/www/install/index.php on line 24

Takže v podstatě, žádný posun. Jen chyby mají místo čísel 31 a 32, číslo 18 a 24.... :? Už jsem z toho trochu rozhozená.

(Na webu kapusta mám hosting Meruňka :mrgreen: , přes ftp natáhnutá poslední verze 1.3.9 )
petraoz

Příspěvekod VldýŠek » pon 24. kvě 2010 20:36:31

Proč zadáváte www.neco.cz/install, když se stačí po nahrání souborů do dané složky na serveru pouze přihlásit na www.neco.cz/ ;-)
VldýŠek

Zpět na Instalace