pomoc s instalaci češtiny

Instalace, překlady, diakritika a řešení problémů s češtinou.

pomoc s instalaci češtiny

Příspěvekod jeydee » úte 16. pro 2008 21:36:19

Dobrý den, ať nainstlauji jakoukoli verzi prestashop nedari se mi tam importovat cestina ani stazena z tohoto fora ani z oficialni stranky moc Vas prosim o pomoc. Vzdy to napise chybovou hlasku "1. archive cannot be extracted" dekuji moc z pomoc
jeydee

Re: pomoc s instalaci češtiny

Příspěvekod Kaspi88 » úte 16. pro 2008 22:46:06

Nemám žádné zkušenosti s tímto problémem ale myslím si podle hlášky chyby, že je poškozený soubor s češtinou nebo nejde rozbalit a importovat.
Nezbývá než zkoušet..

1) bych zkusil nastavit práva zápisu CHMOD777.. Tím by to mohlo také být
CHMOD777 -> celou složku /img, /mails, /modules, /themes/vaše_theme/lang, /translations

Pokud to právama zápisu není tak zpětně reaguj ;)
Doporučuji české návody a rady o systému PrestaShop. Kvalitní šablony naleznete na Best PrestaShop Themes. Staňte se fanouškem na facebook stránce prestashop česky.
Kaspi88
Administrátor

Příspěvekod satoo » stř 17. pro 2008 23:24:56

Cestina jde tusim do shopu nakopirovat take rucne. Rozbalis si stazenou cestinu do nejake slozky treba na plochu, a pak presne dle struktury slozek nakopirujes jednotlive soubory na server.
satoo

Příspěvekod mi24 » stř 28. led 2009 15:09:20

Dobrý den, jsem laik a potřeboval bych od vás pomoci. E-shop mám nainstalovaný a běží. Nyní bych ho potřeboval počeštit. Dočetl jsem se,že mám nejdřív přepsat sql a potom teprve vytvořit jazyk atd. ..... Sáhl jsem si cs_preklad_sql_prestashop_svn_240.sql a nevím co dál. Šel jsem do phpmyadmina, kliknul na název databáze a dal import. Tam jsem vybral výše jmenovaný soubor - nic jiného jsem v nastavení neměnil a dal ok a vyskočí mi toto:

Kód: Vybrat vše
SQL-dotaz:

--
-- Vypisuji data pro tabulku `ps_carrier_lang`
--
INSERT INTO `ps_carrier_lang` ( `id_carrier` , `id_lang` , `delay` )
VALUES ( 1, 3, 'Ihned po naskladnění' ) , ( 2, 3, 'Doručí do druhého dne!' ) ;

MySQL hlásí: 

#1062 - Duplicate entry '3-1' for key 1

Určitě dělám něco špatně, tak moc prosím o radu, Děkuji
mi24

Příspěvekod DomcaAST » stř 27. led 2010 23:52:15

Ahoj, mám uplně stejný problém jako zadavatel dotazu. Zkoušela jsem i změnit práva u těch složek, ale pokaždé mi to napíše
Warning: ftp_site() [function.ftp-site]: /prestashop/translations/cz: Operation not permitted in /var/www/ic/www/home/user/webftp/includes/filesystem.inc.php on line 267
Došlo k chybě

Nepodařilo se vykonat serverový příkaz chmod 0777 /prestashop/translations/cz. Vezměte prosím na vědomí, že příkaz CHMOD je k dispozici pouze na Unixových FTP serverech a ne na FTP serverech pod Windows.

nebo podobnou hlášku... Podobný problém mám i u fotek k produktům. Nejdou nahrát, vždycky mi to oznámí chybu a hodí se mi tam místo ní fotka nějakýho i podu... Jsem opravdu laik, takže vysvětlujte ze široka a jednoduše, prosím :-)
DomcaAST

Příspěvekod DomcaAST » čtv 28. led 2010 13:47:59

Žije tady někdo? Nějak se mi nedaří spojit se s kýmkoliv okolo Prestashopu.... Tady nikdo neodpovídá, mail člověka, co má mít na starosti českou podporu neexistuje... Začíná se mi zdát ten Prestashop nějaký záhadný :shock: :lol:
DomcaAST

Příspěvekod Tomas Jancik » pon 22. úno 2010 22:16:11

mam uplne stejny problem. vytvoril jsem rucne cesky jazyk a pak jsem se pokousel nahrat cesky jazykovy balik, bohuzel bez uspechu. stejna chyba jako meli vsichni ostatni...

zjistil jsem, z system automaticky vytvoril slozky v translations a themes/prestashop/lang ale tyto slozky meli jineho ownera a prava jen 600.
zkousel jsem zmenit opravneni na 777, ale chyba s porad opakuje.... i kdyz cast prekladu byla ninstalovana..... administrace je jiz v cestine....

jedin co se mi povedlo je vytvorit novy jazyk, po zmene opravneni na potrebnych slozkach do nej prekopirovat anglickou lokalizaci (pres administraci v eshopu) a tuhle pak muzu rucne prekladat... coz neni moc dobre..... prece jen nektere cesti nejsm schopnej uplne dokonal prelozit....

otazka je teda porad stejna.... Jak do prestashopu nahrat ceskou lokalizaci stazenou z oficialniho webu prestashopu???????
Tomas Jancik

Příspěvekod Tomas Jancik » pon 22. úno 2010 23:20:27

tak uz jsem cestinu uspesne nainstaloval....

udelal jsem cistou instalaci prestashopu, pridal cesky jazyk, zmenil jsem opravneni na 777 na celou slozku prestashopu a nahral balik s ceskym prekladem.

ted uz cestina funguje

pote je jeste potreba zmenit opravneni zpet na 644 a 777 nechat jen tam, kde je to nutne....
Tomas Jancik

Příspěvekod brouk » stř 03. bře 2010 16:23:14

přesně tak, hlavní chybu jsem taky dělal s tím, že jsem neměl všude práva 777
brouk

Zpět na Čeština a lokalizace